Erbelia Beauty Care

Välkommen till Framtiden!

Nya tider – nya adhesiver.

Du kanske inte vet det ännu, men ditt arbete blev just både roligare och proffsigare. Här berättar vi om det genombrott som modern kemiteknik innebär för dig som är frans- och bryntekniker. Vi avslöjar vad akronymen ”STNGAA” står för, vad du kan förvänta dig av en modern remover och slutligen vad som dödar otäcka mikrober.

Traditionellt lim, förra generationens

Påstås ofta vara av ”medicinsk kvalitet” men består inte sällan delvis av industriella komponenter.

Applicering sker genom att förlängningen doppas i limmet och sen stryks mot eller infogas mellan de naturliga fransarna 2-3 gånger innan de fäster.

Med traditionellt lim kan du tydligt se limmet på fransförlängningen (även efter att överskottet har avlägsnats) och hur det efter överföring mot de naturliga fransarna bygger upp en ansamling lim för förlängningen som skall fästas. Förlängningen hålls på plats av ett överdrag av lim. Med tiden orsakar fukt, smutsfragment och oljor en oönskad förhårdnad och volymökning av limfogarna / limöverdraget. Den naturliga fransen blir skör och skador på fransarna uppstår. Mikrober frodas vilket kan leda till irritation, klåda och i värsta fall håravfall.

Den nya generationens adhesiver

Den nya generationens adhesiver från Erbelia kallar vi för:
Super Technology New Generation Adhesives and Additives
Förkortat “STNGAA”

05022016-IMG_0170
Erbelias adhesiver. Alla är med i STNGAA-klubben.

STNGAA fungerar på ett annat sätt än traditionellt lim. Det fäster omedelbart med noll sekunders adhesion eller en sekunds kontakt. De är inte beroende av fukt för att härda bindningen. Eftersom avsevärt mindre kvantitet används för att sätta respektive förlängningsfrans blir fogarna praktiskt taget osynliga från det att förlängningen dras genom adhesiven, under appliceringen och därefter under förlängningens livstid på bäraren. Dessutom blir fogarna supermjukt flexibla och superstarka men säkra för de ömtåliga hårsäckarna och klientens naturliga hår- och fransväxt.

En mycket välkommen bonus med den nya generationens adhesiver är att eftersom de används i mindre volymer och polymeriserar på så mycket kortare tid frigörs avsevärt mindre irriterande ångor. Detta är väsentligt både för din arbetsmiljö och för klienternas välbefinnande. Behovet av en speciell sensitive-version av lim minskar därför och torde bara vara befogad om klienten redan utvecklat känslighet efter ha exponerats för konventionellt lim under tidigare behandlingar.

Adhesiverna i Erbelia Micro Sculpting System Pro har en sammansättning som gör gelfärgen inte bara flexibel utan även fuktgenomsläpplig. Dessa egenskaper bidrar till att gelfärgen, som används till att mikroskulptera ögonbrynshår på klienten, kan sitta kvar upp till fyra veckor.

Vaddå ”Adhesiv ” ? – Lim heter det ju.

Om du undrar varför vi envisas med att kalla vårt lim för ”adhesiv” så är det för att vi vill understryka att våra produkter inte har så mycket gemensamt med traditionellt franslim av cyanoakrylater, trots att även våra adhesiver bygger på en utvecklad variant av cyanoakrylat med tillsatser av för ändamålet speciellt designade molekyler.

Hos oss hittar du bara moderna adhesiver

Alla Erbelias adhesiver är av typ STNGAA – för fransförlängning, ögonbrynsförlängning, mikroskulptering och semipermanent mascara.

Säg hej till en ny generation REMOVERS

Erbelias moderna Removers är optimerade för adhesiver typ STNGAA. De bygger på en snabb, skonsam och konditionerande formel. Adhesiven löses upp och kan lätt torkas bort. Frans- och ögonbrynsförlängningar och mikroskulpterade ögonbryn släpper utan att du behöver riva i dem eller råka dra loss naturliga franshår. Semi Permanent Mascara löses upp och kan torkas bort med exempelvis två mikroborstar.

05022016-IMG_0171
Erbelias removers – optimerade för Erbelias adhesiver.

Konventionella removers tenderar att vara ganska aggressiva och torkar ut den naturliga fransen vilket gör den skör och lätt att bryta av. Erbelias removers är moderna, okonventionella och fungerar utan dessa negativa bieffekter.

Om du väljer att använda Erbelias remover på konventionellt franslim bör du vara inställd på att behöva mätta limfogarna med remover under en längre tid än vanligt eftersom dessa fogar är tjockare och av annorlunda kemi än Erbelias adhesiver.

Hejdå mikrober!

Erbelias Cleaner och Sanitizer har utvecklats för att avlägsna alla föroreningar från den naturliga fransen, brynhåren och ögonbrynshuden utan att ta bort de naturliga oljorna och utan att torka ut det känsliga hårsäcksområdet som annars lätt kan ta skada, med minskad hårväxt som följd. Våra Cleaners/Sanitizers är byggd på en komplex formel med många substanser, både växtextrakt och syntetiska komponenter och har en konditionerande effekt.

05022016-IMG_0172-Redigera
Erbelias cleaner / sanitizer. Fransarnas bästa vän. Mikrobernas skräck.

Den utplånar även mikroben Demodex folliculorum som kan infektera hårsäckarna och som är en av orsakerna till hudirritation vid fransroten, tillika håravfall, fransbrott eller generell försvagning av de naturliga fransarna. Diagnosen på en sådan irritation kallas demodicosis. Symtom som irritation och klåda vid fransroten behöver alltså inte nödvändigtvis vara en allergisk reaktion, det kan röra sig om demodicosis.

Slutsats: Rengöringsprocessen är mycket viktig, av flera anledningar. Den måste alltid utföras med professionell grundlighet och med ett kvalificerat rengöringsmedel.

Om du har läst ända hit så vet du att modern kemiteknik är goda nyheter för dig som arbetar med fransar och bryn. Du kan glädjas åt:

  • Adhesiver som är lättare och snabbare att arbeta med, avger mindre ångor och vars resultat är både snyggare mer hållbara.
  • Removers som är effektiva men ändå skonsamma.
  • Konditionerande sanitizers som gör skäl för namnet.

Men för att få verklig insikt om skillnaden från traditionella produkter räcker det inte att läsa.

Du måste helt enkelt prova själv.

Your call.

Ta mig till bokningssidan - Klinik Erbelia Stockholm

BOKA STOCKHOLM

Ta mig till bokningssidan - Klinik Erbelia EKERÖ

BOKA EKERÖ