Erbelia Beauty Care

From the blog

The Erbelia Lash Tool

ELT Pressmeddelande 8 september 2016

Följande pressmeddelande har publicerats i samband med Hud och Kosmetikmässan 2016 i Kista, Stockholm:

Ekeröföretaget Erbelia Beauty Care lanserar ett nytt produktivitetsverktyg för professionellt arbete med ögonfransförlängning. Verktyget Erbelia Lash Tool (förkortat ELT) assisterar fransstylisten med det mest tidskrävande och återkommande momentet under behandlingen – att separera vart och ett av klientens naturliga ögonfranshår för varje förlängningfrans som skall appliceras. Med konventionell metod tar en grundlig  applicering av ett nytt set singelfransförlängningar upp till två timmar i anspråk av stylistens och klientens tid, något som också avspeglas i behandlingspriset vilket brukar variera mellan 1000-1700 kronor hos olika salonger.

Med Erbelia Lash Tool kan behandlingstiden halveras (demonstrerat vid talrika behandlingar på klienter). Inte nog med det, eftersom verktyget assisterar med separationen av de enskilda fransarna kan stylisten komma åt att sätta förlängningar på en större andel av klientens naturliga fransar vilket ger mer volym och en fylligare look som resultat.

Beräknat pris på verktyget är 2499 kronor inklusive frakt. Metoden, som förklaras i en instruktionsvideo, kräver träning för att bemästra men de flesta utövarna torde klara sig utan att gå en dedikerad kurs. Metoden förutsätter dock att man redan behärskar den konventionella metoden för singelfransförlängning.

– Vår egen fransstylist har regelmässigt använt verktyget och metoden i salongen under några månader nu, säger företagets VD Tomas Södergren, och hon rapporterar om halverad tidsåtgång och glada klienter som säger WOW när de ser behandlingsresultatet. Verktyget fungerar utmärkt även vid påfyllnadsbesök, vars tidsåtgång också reduceras till hälften.

– När en ny metod ökar produktiviteten med 100% för den vanligaste behandlingen så anser jag att det är befogat att tala om en revolution i branschen, säger Tomas Södergren och tillägger att det skall bli mycket intressant att se hur förändringen kommer påverka prissättning och lönsamhet bland utövarna. Om jag får gissa, säger han, så tror jag att populära salonger som är tidigt ute med Erbelia Lash Tool snart kommer kunna ta fler bokningar och därmed kraftigt öka sin lönsamhet. När metoden så småningom har penetrerat marknaden kommer de sedvanliga marknadsmekanismerna medföra att branschpriset för fransförlängningar succesivt sänks, förhoppningsvis med en lönsamhet som ändå fortsatt ligger på en högre nivå än i utgångsläget. Detta är dock mina personliga spekulationer säger Tomas och avslutar:

-”Tiden får utvisa, men den nya metoden kommer garanterat att påverka alla i branschen på ett eller annat sätt”.

Tomas Södergren, VD Erbelia Beauty Care

Aktuell status ELT 2016-10-10 : Första batchen har anlänt och ligger ute i vår webbshop.
Inom kort publicerar vi en instruktionsvideo som blir tillgänglig för dem som köper verktyget.

Länk till ELT i Erbelias webbshop

Ta mig till bokningssidan - Klinik Erbelia Stockholm

BOKA STOCKHOLM

Ta mig till bokningssidan - Klinik Erbelia EKERÖ

BOKA EKERÖ