Erbelia Beauty Care

From the blog

Lash Wars 2016, Las Vegas avgjort. Hurra för Sverige!

Ett stort grattis till våra två ”Emmor” som knep varsin andraplats i Lash Wars, Las Vegas!

Visserligen är det i skrivandets stund över en månad sedan tävlingen gick av stapeln 24-27 juni, men vi vill passa på och hylla deltagarna som tävlade för Sverige – bättre sent än aldrig.

Emma Klasson, SM-vinnare 2016 i klassen volymfransar, kunde fira en ärorik andraplacering i en tävling där konkurrensen bland de sex finalisterna var benhård. (Emma syns till vänster på bilden ovanför, hennes syster till höger.)
Vinnare i tävlingsklassen blev Sophia Nuckels, Pittsburgh.

– Var du nervös när du klev upp på scenen?

Nej det var jag inte. Däremot kände jag mig stressad av att den torra luften gjorde att franslimmet tog lång tid på sig att härda. Det var jättevarmt utomhus så luftkonditioneringen gick på högvarv, då blir luften torr. De andra deltagarna hade samma problem och en av medtävlarna upplevde faktiskt att fransarna satt så dåligt att de lossnade då hon skulle snygga till med borsten…

– Hade du preparerat på något speciellt sätt inför tävlingen?

Nja, jag övade lite extra med 6D förlängningar. Man var tvungen att sätta 6, 7, eller 8D, annars hade man blivit diskad.

– Något speciellt du reflekterade över angående reglerna och juryns arbete?

Jo, det verkar som om de är väldigt fokuserade på hygienen, allt skulle vara sterilt. Nuddade man något annat än pincetten måste man handsprita innan man fortsatte annars blev det minuspoäng. Munskydd och handskar är annat som tycks vanligare i USA än här i Sverige. Däremot har de ingen aning om arbetsmiljöfrågor förknippade med cyanoakrylater / härdplaster. Att gå en speciell härdplastutbildning eller använda utsug var okända begrepp för dem.

-Vad tyckte du om Las Vegas och USA?

Kul att komma dit och uppleva nya miljöer och en annorlunda kultur. Men bäst var ändå att efter en vecka få komma hem till regnet i Sverige. Mina kunder tycker inte jag är klok men det kändes underbart!

 

Emma Christensen, SM-vinnare 2016 i klassen singelfransar, kunde även hon fira en välförtjänt andraplats. På en timma satte hon 138 syntetfransar på ett öga.

Emma Christensen, Ljungskile. SM-vinnare i Klassisk fransförlängning.
Emma Christensen, Ljungskile. SM-vinnare i Klassisk fransförlängning.

Hon berättar att det kändes ovant att bara arbeta på ett öga, men sådana var reglerna. Modellens andra öga hade hon övat på kvällen innan. När hon arbetar i sin salong arbetar hon alltid parallellt med klientens båda ögon. Skulle klienten behöva bryta upp och gå, eller tiden blir knapp har ögonen ändå en symmetrisk look.

Vinnare i Classic blev Elizabeth Bussey, Vancouver, Canada.

-Var du nervös?

Nej inte särskilt. Men jag var lite orolig för jag hade hört att det kunde bli problem med att få limmet att härda fort nog på grund av den torra luften i mässhallen. Men jag upplevde faktiskt inte något större problem med den saken.

-Vad tyckte du om Las Vegas?

Kul att få uppleva, men också lite konstigt. Det är som ett Disneyland för vuxna…

Ta mig till bokningssidan - Klinik Erbelia Stockholm

BOKA STOCKHOLM

Ta mig till bokningssidan - Klinik Erbelia EKERÖ

BOKA EKERÖ